Click
here

Kolding Sommer Gospel 2022

masser af livsglæde, fællesskab, fordybelse, gospel

Udsolgt
TilmeldRegister
Dato

Uge 30: 24. juli - 30. juli 2022

Pris

Fra 3.300 kr.

Uge 30 - Kolding Sommer Gospel er ferie med masser af indhold, gode gospeloplevelser og tid til meningsfulde samtaler med andre medkursister og underviserne. ‍

Kolding Sommergospel – UGE 30 – 24. juli – 30. juli 2022


Kolding Sommer Gospel er ferie med masser af indhold, gode gospeloplevelser og tid til meningsfulde samtaler med andre medkursister og underviserne.

Det er for alle, som interesserer sig for gospel – uanset om du synger i et kor eller ej. Alle kan være med, og der kræves ingen særlige forudsætninger.
Kolding Sommergospel er en uge, hvor der er tid til at møde nye mennesker, spændende workshops, koncerter, gospelcafé, sjov og latter, gode samtaler og meget mere.

Vi lægger vægt på, at kurset ikke bliver for stort, men at det har en størrelse, så der er mulighed for at lære hinanden at kende, og så man ikke ”forsvinder” i mængden. Maksimalt deltagerantal: 70 deltagere.

Kom og oplev, hvor livsbekræftende og givende det er at synge gospel – at skabe noget sammen som bevæger, berører og beriger!

Vi glæder os til at se dig i uge 30 på Kolding Sommer Gospel!


Kursusleder

I lighed med tidligere år, er det Steffen Bay, som sammen med sit passionerede team faciliterer denne helt uforglemmelige uge.


Undervisere:

Ruth Waldron, NO

Emmanuel Waldron, NO

Laura Kjærgaard

Tune (Lene Svendsen-Tune)

John Fisher, UK

Louise Robinson

Poul Jeznach Madsen

May Jeznach Madsen

Kristina Bay

Steffen Bay


Fælleskor

Hver dag fra kl. 9.00 – 10.25 samt kl 14.00 – 15.30 synger alle med i det store fælleskor, hvor bla. Ruth Waldron, John Fisher, Laura Kjærgaard og Steffen Bay vil stå for indstuderingen af sprøde og lækre gospelarrangementer. I fælleskor arbejder vi med udtryk, dynamik, frasering, fortolkning mv.


Aftenarrangementer

Hver aften vil der være forskellige aftenarrangementer som f.eks. lærerkoncert, åben scene, foredrag, gospelgudstjeneste, festaften, gospel café mv.


Workshops

Ud over fælleskoret kan man vælge en workshop i modul 1 (formiddag) og en workshop i modul 2 (eftermiddag).


WORKSHOPS MODUL 1 (10.45 – 12.15) – 8 valgmuligheder:

 1. Minikor - John Fisher (Max 14)
 2. ZOOM ind på gospelsangen: Kristina Bay (Max 14)
 3. Skriv din egen gospelsang: Poul Madsen og Emmanuel Waldron (Max 10)
 4. Performance - kom ud over scenekanten med din sang - Louise Robinson (Max 10)
 5. Bliv en bedre korsanger (sangteknik): May Madsen (Max 25)
 6. For sangere på det første niveau (solistworkshop): Ruth Waldron (Max 10)
 7. Når hjertet synger (solistworkshop): Lene Svendsen-Tune (Max 10)
 8. Ønsker ikke en workshop i dette modul


WORKSHOPS MODUL 2 (16.00 – 17.30) – 8 valgmuligheder:

 1. Minikor - Steffen Bay – (Max 14)
 2. Gospel, krop og sjæl: Laura Kjærgaard (Max 25)
 3. Band: Poul Madsen (Max 10)
 4. Teater workshop: Louise Robinson (Max 12)
 5. Lær din stemme at kende: Tune og May Madsen (Max 10)
 6. Find min stemme (solistworkshop): John Fisher (Max 8)
 7. Hvad ser du? Hvad ser de andre? (Gå på opdagelse i vigtige livstemaer) Kristina Bay (Max 9)
 8. Ønsker ikke en workshop i dette modul


Workshops modul 1 – (10.45 – 12.15) – beskrivelser:


Minikor - John Fisher (Max 14 deltagere)

På denne workhshop er vi en lille gruppe sangere og kun et par sangere i hver stemmegruppe (alt, sopran og tenor) men mit mål er, at I alle finder jeres stemme i denne workshop. Vi kommer til at arbejde med forskellige øvelser, som skal få dig til at blive - mere tryg og sikker som korsanger, - lære dig at harmonisere sammen med de andre, så det bliver naturligt og så du tør at tage mere ansvar ind i din stemmegruppe. Vi vil arbejde med at lytte til de andre sangere, så vi får mere forståelse for og kan sætte vores egen rolle som sanger i koret. Der vil være tid til at gå i detaljer omkring frasering, timing, rytme, udtryk og dynamik. Jeg har nogle spændende sange, som I skal lære i denne gruppe, så jeg ser frem til at synge med jer!


ZOOM ind på gospelsangen – Kristina Bay (Max 14)
På denne workshop ZOOM’er vi ind på de gospelsange, som vi synger i løbet af ugen i det store kor. Vi oversætter teksterne, prøver at finde ud af, hvad der kan have været inspirationen til at skrive sangene, og så taler vi om, hvad teksterne fortæller os og gør ved os.
Kolding Sommergospel er en uge, hvor musikken fylder på en helt særlig måde - helt naturligt fylder det at synge sangene rigtig meget. På denne workshop holder vi pause fra at synge - og i stedet tager vi os tid og ro til at dykke ned i sangenes indhold.
Du skal altså have lyst og mod til at tale om tro - og tvivl.
Workshoppen kan være med til at give dig bedre mulighed for at formidle sangene, når du står i det store fælleskor, fordi du også har givet dig tid til at tænke over, hvad sangene betyder for dig!


Skriv din egen gospelsang - Poul Jeznach Madsen og Emmanuel Waldron (Max 10 deltagere)

Hvordan kommer man i gang med at skrive sin egen gospelsang?
Få konkret undervisning i de elementer og værktøjer, du har brug for, når du skriver din egen sang.
Vi vil arbejde med at skrive enten i små grupper eller alene og vi arbejder ud fra den enkeltes niveau. Medbring gerne instrumenter, computer og din telefon, så du kan tage noter, skrive tekster og optage de ideer, du får undervejs. Den kreative proces i denne workshop er vigtigere end at nå et færdigt produkt. Der vil dog måske være mulighed for at fremføre enkelte sange ved afslutningsfesten.


Performance - kom ud over scenekanten med din sang - Louise Elisabeth Robinson (Max 10)

Denne workshop er for dig, der gerne vil arbejde med formidling af din sang. Dit niveau som sanger er ikke vigtigt, der vil nemlig blive taget udgangspunkt i den enkelte. Du skal vælge en sang du kan forfra og bagfra, denne sang vil vi i løbet af ugen arbejde med. Vi skal bl.a. grave ned i hvem sangen er til, hvad hensigten med sangen er, hvor du vil hen med sangen, hvordan du agerer på scenen og meget, meget mere. For mig er sang ikke kun smukke toner, det bedste er når jeg bliver fanget, begynder at lytte og bliver rørt.

Det eneste krav til dig som vælger denne workshop er, at du har mod på at synge din sang for andre, og har lyst til at arbejde og ændre på sangens udtryk undervejs.


Bliv en bedre korsanger - May Jeznach Madsen (Max 25)

I denne workshop vil vi bruge tid på de forskellige elementer, der skal til for at blive en bedre korsanger. Jeg vil give jer nogle oplæg til blandt andet sangteknik - bagefter og undervejs vil vi lave nogle øvelser, så vi også får teorien prøvet af i praksis. Områder vi kommer omkring i forbindelse med sangteknik er - støtte, forskellige måder at synge på, klang, effekter (f.eks. vibrato og luft på stemmen) m.m. Udover det vil også bruge noget tid, på andre vigtige områder for en korsanger - som f.eks.: Hvordan formidler vi både med krop og sjæl? Hvordan sørger vi for at være forberedte til korøvelserne? Hvordan øver vi os i at lytte og blende ind sammen med de andre sangere og får mod til at tro på vores egen værdi i korfællesskabet? Du kommer ikke til at lære en masse sange i denne workshop - men forhåbentlig får du masser af redskaber til at blive en bedre korsanger både i dit eget kor og på Kolding Sommer Gospel. Jeg glæder mig til at lære mere sammen med dig!


For sangere på det første niveau (solistworkshop) - Ruth Waldron (Max 10)

Denne workshop er for personen, som er vant til at synge i badeværelset med hårbørsten, men som endnu ikke har turdet at synge foran et publikum og da slet ikke bruge en mikrofon. Hvis der er bare en lille drøm inden i dig og du gerne vil give det en chance at dele din sang foran et publikum - så er denne workshop til dig.

Vi kommer til at kigge på hvordan frygten kan holde dig tilbage fra at tage dette store skridt fra badeværelset og ind på scenen, og du vil blive vejledt hele vejen for at hjælpe dig med at gøre den lille drøm en realitet.


Når hjertet synger (solistworkshop) - Tune (Lene Svendsen-Tune) (Max 10)

Denne workshop er for dig, som ønsker at dykke ned i teksten på den sang du synger og arbejde med at få betydningen frem. Vi skal arbejde med vores følelser, så vi kan mærke meningen med sangteksterne. Jeg vil hjælpe dig til at blive mere bevidst om, hvordan du kan udtrykke de sange, du synger. Du skal selv medbringe en sang, som du gerne vil arbejde med i løbet af ugen. Ønsker du at synge til musik, skal du selv medbringe et track til sangen. Jeg vil stærkt anbefale, at du kan teksten på sangen udenad inden du kommer og det kan være en fordel at medbringe noget, som du kan optage lyd med, samt medbringe papir og kuglepen. Jeg ser frem til at synge med dig.


Ønsker ikke workshop i dette modul

Du kan vælge ikke at have en workshop i dette modul


Workshops modul 2 – (16.00 – 17.30) – beskrivelser:


Minikor - Steffen Bay - (Max 14)

I denne workshop er vi en mindre gruppe sangere, hvor vi typisk kun er ganske få i hver stemmegruppe (alt, sopran og tenor). Vi vil arbejde med forskellige øvelser, så du bliver en bedre og mere sikker korsanger, der tør at tage ansvar i din stemmegruppe! Vi kommer til at arbejde med at kunne lytte til de andre stemmegrupper og forstå og gribe vores egen rolle som sanger i kroet. Der vil være tid til at gå i detaljer omkring frasering, klangfarve, udtryk, dynamik m.m. Vi optræder på festaftenen med et eller to numre fra denne workshop! Vi glæder os til at synge med dig!


Gospel, krop og sjæl - Laura Kjærgaard (Max 25)

I denne workshop vil vi tage os tid til at komme ned i gear og ned i kroppen. Det handler ikke om at performe og præstere, men mere om at lytte, modtage og opleve roen og nærværet. Vi vil tage tid til kristne gospel-meditationer – med fokus på vejrtrækning og stille sange. Der vil være mulighed for at trække et bibelvers, eller tænde et lys, og sætte musikken i centrum - liggende, stående og/eller siddende - og synge med, hvor vi zoomer ind på teksten og sætter den i perspektiv til os selv og hverdagen.


Band - Poul Jeznach Madsen (Max 10)

Bandworkshop er for dig som synes musik er spændende, og gerne vil have en workshop som ikke nødvendigvis handler om sang.

Det giver lidt sig selv, at vi skal spille sammen som band, så hvis du har en bassist, pianist, guitarist eller måske en leadsanger gemt i maven, så er denne her workshop lige noget for dig.

Vi forsøger os med numre inden for “soul-genren”, da den ofte ligger tæt op af det mere traditionelle gospel. Dog skal siges, at numrene vi skal arbejde med ikke er låst fast, hvilket vil sige, at vi i bandworkshoppen kan finde et nummer sammen som vi give os i kast med.

Det er ikke noget krav om at du behersker et instrument til perfektion, men en smule kendskab er bestemt ikke nogen dårlig ide. Skulle du spille på et instrument som du gerne vil spille på i bandet, så giv meget gerne besked derom sammen med din tilmelding.

Ellers kræver det bare en masse gå-på-mod


Teaterworkshop - Louise Elisabeth Robinson (Max 12)

Find dit indre legebarn frem. På denne workshop skal vi arbejde med improvisations teater, vi skal grine en masse og så skal vi sammen lave en lille forestilling, vi viser den sidste aften. Denne workshop er for dig der gerne vil arbejde med dig selv, dig der gerne vil arbejde med at turde at slå dig løs og slippe hæmningerne. Det er for dig der gerne vil smide janteloven langt væk og bare være fri.Lær din stemme at kende - Tune (Lene Svendsen-Tune) og May Jeznach Madsen (Max 10)

På denne workshop vil vi arbejde med at du lærer din stemme bedre at kende. Vi vil give nogle oplæg, som forhåbentlig kan give dig ideer til, hvor meget din stemme faktisk kan, og herefter arbejder vi med det i praksis.

Dette er ikke en solistworkshop, det er en workshop, hvor vi arbejder med det, du gerne vil være bedre til - og det gør vi igennem en sang, du kender godt! Målet er ikke at du skal optræde med en sang, men at du gennem arbejdet med sangen, finder ud af hvor meget, du kan med din stemme. I vil alle komme til at synge foran de andre, men vi sørger for at sætte et trygt og godt rum, hvor vi lærer sammen. Dit niveau som sanger er ikke vigtigt, vi kan alle lære af hinanden. Det vigtigste er, at du har lyst til at arbejde med din stemme og lære den bedre at kende.

Til workshoppen skal du medbringe en sang og et track til sangen (hvis du vil have musik til). Vælg ikke en sang, du er færdig med - vælg én hvor der er nogle udfordringer du gerne vil arbejde med. Vi glæder os til at lære sammen med dig!


Find min stemme (solistworkshop) - John Fisher (Max 8)

Dette er en innovativ workshop som vil hjælpe dig, der er en begynder eller let øvet sanger med at finde din stemme som solist.

Vi vil lave øvelser, der øger din stemmes rækkevidde og øger din fleksibilitet til at farve din klang. Samtidig vil vi arbejde med at tilføje adlibs som vil hjælpe dig med at fortælle din sangs historie på en ny måde.

Tag dine sange med og lad mig hjælpe dig med at formidle dem på en forfriskende og ny måde.

Hvad ser du? Hvad ser de andre? (Gå på opdagelse i vigtige livstemaer) – Kristina Bay (Max 9)
På denne workshop får du mulighed for at bruge din stemme og dine øre på en helt anden måde end resten af ugen. Her får du mulighed for at drøfte dilemmaer i dit og andres liv. Det bliver ikke Mads og monopolet og heller ikke coaching… men noget midt i mellem. Med udgangspunkt i narrative metoder går vi på opdagelse i vigtige spørgsmål i livet som det ser ud lige nu og her i 2022. Det kan være befriende og forfriskende at få andres blik på livstemaer ligesom det også er super inspirerende at lytte til hvad andre oplever som dilemmaer og få lov at give perspektiver på det.

Temaer kunne være: ”Skal jeg sige mit job op?”, ”Skal jeg flytte på landet? ”Skal jeg købe en hund?”…eller noget helt fjerde som du går og tænker over.


Ønsker ingen workshop i dette modul

Du kan vælge ikke at have en workshop i dette modul.

TilmeldRegister